Билт: Вучић придаје значај помоћи Кине, не и ЕУ

Танјуг
Билт: Вучић придаје значај помоћи Кине, не и ЕУ

СТОКХОЛМ - Шведски дипломата и политичар Карл Билт приговорио је данас што предсједник Србије Александар Вучић придаје велики значај када Кина упути помоћ Србији, али не и када, како тврди, то учини ЕУ.

"Када Кина пошаље авион са помоћи за Србију предсједник Вучић направи велику представу од тога, али када много значајнија помоћ стигне од Европске уније нема фанфара ни предсједника на видику", написао је Билт на твитеру.

Он је уз ту поруку окачио и твит амбасадора Сема Фабриција који је синоћ објавио да је у Београд слетио први "ЕУ карго авион за Србију са медицинском опремом. Транспорт је платила ЕУ, организовала УНДП Србија. Показујемо солидарност, дио помоћи од 93 милиона евра пакета за Србију. Солидарност на дјелу", написао је Фабрици уз фотографије дочека авиона коме је присусуствоала и премијерка Ана Брнабић.

Брнабић је синоћ по доласку авиона истакла да је у њему опрема коју је куплила Србија из буџета свих грађана, а да је у набавци помогао и предсједник Александар Вучић, као и да је у пошиљци и опрема коју су поклониле Кина и неке приватне кинеске компаније.

Она је прецизирала да је Влади Србије у организацији лета помогао УНДП, да је лет платила ЕУ, за шта је поконила око 450.000 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана