Bilt: Vučić pridaje značaj pomoći Kine, ne i EU

Tanjug
Bilt: Vučić pridaje značaj pomoći Kine, ne i EU

STOKHOLM - Švedski diplomata i političar Karl Bilt prigovorio je danas što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pridaje veliki značaj kada Kina uputi pomoć Srbiji, ali ne i kada, kako tvrdi, to učini EU.

"Kada Kina pošalje avion sa pomoći za Srbiju predsjednik Vučić napravi veliku predstavu od toga, ali kada mnogo značajnija pomoć stigne od Evropske unije nema fanfara ni predsjednika na vidiku", napisao je Bilt na tviteru.

On je uz tu poruku okačio i tvit ambasadora Sema Fabricija koji je sinoć objavio da je u Beograd sletio prvi "EU kargo avion za Srbiju sa medicinskom opremom. Transport je platila EU, organizovala UNDP Srbija. Pokazujemo solidarnost, dio pomoći od 93 miliona evra paketa za Srbiju. Solidarnost na djelu", napisao je Fabrici uz fotografije dočeka aviona kome je prisusustvoala i premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je sinoć po dolasku aviona istakla da je u njemu oprema koju je kuplila Srbija iz budžeta svih građana, a da je u nabavci pomogao i predsjednik Aleksandar Vučić, kao i da je u pošiljci i oprema koju su poklonile Kina i neke privatne kineske kompanije.

Ona je precizirala da je Vladi Srbije u organizaciji leta pomogao UNDP, da je let platila EU, za šta je pokonila oko 450.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana