Бајден ће наредних недјеља носити ортопедску чизму

Срна
Бајден ће наредних недјеља носити ортопедску чизму

ВАШИНГТОН - Изабрани предсједник САД Џо Бајден ће највјероватније носити ортопедску чизму наредних неколико недјеља док се буде опорављао од прелома десног стопала, док се играо са псом у кући, рекао је данас његов доктор.

Бајден се повредио у суботу, а посјетио је ортопеда у Њуарку, у држави Делавер, у недјељу поподне, саопштено је из његове канцеларије.

"Први рендгенски снимци нису показали прелом, али је медицински тим наложио да се уради скенер. Накнадним анализама пронађене су мале фрактуре на двије мале кости у његовом десном стопалу", рекао је Бајденов доктор Кевин О''Конор, а пренио АП.

Фрактуре су генерално проблем старијих људи, али Бајденова (78) повреда костију је релативно блага, додаје се у тексту АП.

Репортерима који извјештасвају о изабраном предсједнику САД није било дозвољено да фотографишу тренутак када Бајден улази у љекарску ординацију у недјељу, упркос молбама медија.

Приликом изласка из љекарске ординације, Бајден је шепао, иако је ходао без штаке или било каквог помагала.

Изабрани предсједник САД се играо са Мејџором, једним од два пса које Бајден има.

Мејџор је усвојен 2018. године и прикључио се његовом другом псу, Шампиону, кога је Бајден узео послије избора 2008. године.

Породица Бајден је саопштила да ће оба пса доћи у Белу кућу да живе са њима током предсједничког мандата, а план је и да набаве једну мачку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана