Bajden će narednih nedjelja nositi ortopedsku čizmu

Srna
Bajden će narednih nedjelja nositi ortopedsku čizmu

VAŠINGTON - Izabrani predsjednik SAD Džo Bajden će najvjerovatnije nositi ortopedsku čizmu narednih nekoliko nedjelja dok se bude oporavljao od preloma desnog stopala, dok se igrao sa psom u kući, rekao je danas njegov doktor.

Bajden se povredio u subotu, a posjetio je ortopeda u Njuarku, u državi Delaver, u nedjelju popodne, saopšteno je iz njegove kancelarije.

"Prvi rendgenski snimci nisu pokazali prelom, ali je medicinski tim naložio da se uradi skener. Naknadnim analizama pronađene su male frakture na dvije male kosti u njegovom desnom stopalu", rekao je Bajdenov doktor Kevin O''Konor, a prenio AP.

Frakture su generalno problem starijih ljudi, ali Bajdenova (78) povreda kostiju je relativno blaga, dodaje se u tekstu AP.

Reporterima koji izvještasvaju o izabranom predsjedniku SAD nije bilo dozvoljeno da fotografišu trenutak kada Bajden ulazi u ljekarsku ordinaciju u nedjelju, uprkos molbama medija.

Prilikom izlaska iz ljekarske ordinacije, Bajden je šepao, iako je hodao bez štake ili bilo kakvog pomagala.

Izabrani predsjednik SAD se igrao sa Mejdžorom, jednim od dva psa koje Bajden ima.

Mejdžor je usvojen 2018. godine i priključio se njegovom drugom psu, Šampionu, koga je Bajden uzeo poslije izbora 2008. godine.

Porodica Bajden je saopštila da će oba psa doći u Belu kuću da žive sa njima tokom predsjedničkog mandata, a plan je i da nabave jednu mačku.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana