Авганистански терористи пријетња земљама Централне Азије

Срна
Foto: гс

ЊУЈОРК - Авганистански огранак "Исламске државе" један је од кључних дестабилишућих фактора у Авганистану који представља пријетњу и за државе Централне Азије, изјавио је први замјеник сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански.

Он је у обраћању Савјету безбједности УН нагласио важност ефикасног спровођења резолуција Савјета у вези са санкцијама терористичким групама "Исламска држава" и "Ал каида".

"Авганистанско крило 'Исламске државе' остаје један од кључних дестабилишућих фактора у тој земљи", рекао је Пољански.

Пољански је истакао да постоји додатна пријетња проширивања идеолошких, пропагандних и активности ангажовања нових регрута, уз употребу информационих и комуникационих технологија.

Замјеник руског представника напоменуо је да Русија види присуство групе у Авганистану као пријетњу сусједним државама Централне Азије и да пораст броја терористичких напада у које су укључени бомбаши самоубице јасно показује да групи не недостаје људства.

Пољански је посебно нагласио потребу за усредсређивањем на питање страних терористичких милитаната на "црној листи", како би се спријечиле њихове криминалне активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана