Авганистан: Гађали талибане, страдала дjеца

Срна
Foto: Илустрација

КАБУЛ- Авганистански војни хеликоптери усмртили су двоје дјеце, од 10 и 12 година и ранили бар још двоје дјеце, док се двоје воде као нестали, у бомбардовању села на истоку провинције Газни, саопштили су данас званичници регије и очевици.

Борбе трају у време док представници авганистанске владе и талибани први пут разговарају у Катару како би окончали вишедеценијски рат, пренио је АП.

Шеф већа Газни провинције Несар Ахмад Факири рекао је данас да су авганистански војни хеликоптери хтели да гађају талибане у селу и да су грешком погодили дјецу.

Он је додао да су побуњеници успели да побјегну из села након ваздушних напада.

Становници Де-Хаџи села су рекли за АП да је петоро дјеце рањено, а двоје се воде као нестали, па је нејасно због чега се разликују бројке о жртвама ваздушног напада.

Очевици су видјели како хеликоптери ракетирају сеоску џамију, школу и стамбене зграде у недељу и додају да су двојица дечака убијена у породичној продавници.

Они додају да их је отац оставио саме у продавници док је отишао на ручак на религиозној церемонији, а рањени дечаци нису дио исте породице.

"Тјела браће су била изгорјела, непрепознатљива", рекао је очевидац Абдул-Кајом и додао да се двојица несталих дјечака вјероватно налазе испод рушевина које су настале бомбардовањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана