Avganistan: Gađali talibane, stradala djeca

Srna
Foto: Ilustracija

KABUL- Avganistanski vojni helikopteri usmrtili su dvoje djece, od 10 i 12 godina i ranili bar još dvoje djece, dok se dvoje vode kao nestali, u bombardovanju sela na istoku provincije Gazni, saopštili su danas zvaničnici regije i očevici.

Borbe traju u vreme dok predstavnici avganistanske vlade i talibani prvi put razgovaraju u Kataru kako bi okončali višedecenijski rat, prenio je AP.

Šef veća Gazni provincije Nesar Ahmad Fakiri rekao je danas da su avganistanski vojni helikopteri hteli da gađaju talibane u selu i da su greškom pogodili djecu.

On je dodao da su pobunjenici uspeli da pobjegnu iz sela nakon vazdušnih napada.

Stanovnici De-Hadži sela su rekli za AP da je petoro djece ranjeno, a dvoje se vode kao nestali, pa je nejasno zbog čega se razlikuju brojke o žrtvama vazdušnog napada.

Očevici su vidjeli kako helikopteri raketiraju seosku džamiju, školu i stambene zgrade u nedelju i dodaju da su dvojica dečaka ubijena u porodičnoj prodavnici.

Oni dodaju da ih je otac ostavio same u prodavnici dok je otišao na ručak na religioznoj ceremoniji, a ranjeni dečaci nisu dio iste porodice.

"Tjela braće su bila izgorjela, neprepoznatljiva", rekao je očevidac Abdul-Kajom i dodao da se dvojica nestalih dječaka vjerovatno nalaze ispod ruševina koje su nastale bombardovanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana