Аустријска полиција трага за Новосађанкама: Изнудиле новац од жене из БиХ

kurir.rs
Аустријска полиција трага за Новосађанкама: Изнудиле новац од жене из БиХ

Аустријска полиција трага за двије Српкиње које су, представљајући се као свештенице вуду магије, изнудиле неколико хиљада евра жене из Босне и Херцеговине (53) која живи у Клагенфурту.

Како су пренијели тамошњи медији, оштећена жена је отишла у локалну полицију и испричала да је са двије Српкиње ступила у контакт преко огласа. Рекла је да је затражила њихову “магијску” помоћ, јер је супруг хтио да се разведе.

“Муж ми је рекао да више не жели да будемо заједно, што ме веома погодило и узрујало. Зато сам потражила помоћ од двије Српкиње које су на једном сајту поставиле оглас у коме су навеле да помоћу вуду магије рјешавају љубавне проблеме, и то разним чајевима и напицима. На основу тога, помислила сам да лако могу да ријеше и мој проблем” рекла је жена из БиХ инспекторима и додала:

“Те напитке је требало да дајем супругу. Тврдиле су да ће се од њих смирити и одустати од развода када испије одређену дозу”, пишу аустријски медији.

Преварена жена је испричала полицији да је са вуду свештеницама најприје разговарала телефоном.

“У првом разговору једна од њих ми је рекла да решавају мој проблем сто посто и да не бринем. Дале су ми инструкције и помислила сам да је то то. Међутим, после извесног времена њих две су се појавиле на мојим вратима и тражиле да им платим неколико хиљада евра”  наводно је испричала инспекторима.

Према њеним ријечима, када је одбила да им плати, жене, које су се представиле као вуду свештенице, запријетиле су јој да ће на њу бацити зле чини.

“У страху да ме не омађијају, дала сам им новац и накит који су тражиле. Потом су нестале. Убрзо сам схватила да сам жртва преваре и да вјероватно нећу бити последња уколико их не пријавим”,  наводи жртва.

Аустријски медији пишу да је оштећена описала преваранткиње и показала им оглас преко којег је са њима ступила у контакт.

“Одмах су почели да трагају за двјема женама, за које се сумња да су из околине Новог Сада. Једна од њих је наводно и у Србији позната као врачара”,  пишу медији и додају да је тамошња полиција затражила помоћ и српских колега како би што пре пронашли варалице.

Полиција је упозорила грађане на овакве преваранте, нарочито због тога што су новчани износи које они узимају од лаковјерних велики.

“Иза наводних пророка и магова се углавном крију обичне варалице. Они врбују несрећне, болесне и људе са великим проблемима, гарантујући им рјешење и излаз, али од тога у већини случајева не буде ништа”,  упозорили су грађане из аустријске полиције, апелујући на њих да не ступају олако у контакт с непознатим људима преко друштвених мрежа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана