Аустрија: И наставници позитивни на вирус корона држаће предавања

Танјуг
Аустрија: И наставници позитивни на вирус корона држаће предавања

БЕЧ - Министар образовања Аустрије Мартин Полашек сматра да би наставници, који су заражени вирусом корона, а немају симптоме, требало да предају ђацима.

Полашек је истакао да укидање карантина важи и за наставнике инфициране ковидом-19, и да и они, као и у запослени у другим областима, треба да раде, уз обавезу ношења ФФП2 маске. Нагласио је да постоје јединствена правила Министарства здравља за све запослене и да се она морају применити и на педагоге.

"Уколико се појави нови сој, који је такође веома заразан и води ка тешким обољењима, мораће поново да буду размотрена правиао", објаснио је он. Најавио је да ће коначна правила за јесен бити саопштена 29.августа. Покрајине Беч и Бургенланд, у којима нова школска година почиње 5.септембра, најавиле су да неће терати инфициране педагоге да предају у школама. Синдикат наставника критиковао је министра Полашека.

"Тешко је разумљиво да деца која су позитивна на корону морају седети у учионици, а наставници који су заражени предавати", казао је председник синдиката Паул Кимбергер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана