Austrija: I nastavnici pozitivni na virus korona držaće predavanja

Tanjug
Austrija: I nastavnici pozitivni na virus korona držaće predavanja

BEČ - Ministar obrazovanja Austrije Martin Polašek smatra da bi nastavnici, koji su zaraženi virusom korona, a nemaju simptome, trebalo da predaju đacima.

Polašek je istakao da ukidanje karantina važi i za nastavnike inficirane kovidom-19, i da i oni, kao i u zaposleni u drugim oblastima, treba da rade, uz obavezu nošenja FFP2 maske. Naglasio je da postoje jedinstvena pravila Ministarstva zdravlja za sve zaposlene i da se ona moraju primeniti i na pedagoge.

"Ukoliko se pojavi novi soj, koji je takođe veoma zarazan i vodi ka teškim oboljenjima, moraće ponovo da budu razmotrena praviao", objasnio je on. Najavio je da će konačna pravila za jesen biti saopštena 29.avgusta. Pokrajine Beč i Burgenland, u kojima nova školska godina počinje 5.septembra, najavile su da neće terati inficirane pedagoge da predaju u školama. Sindikat nastavnika kritikovao je ministra Polašeka.

"Teško je razumljivo da deca koja su pozitivna na koronu moraju sedeti u učionici, a nastavnici koji su zaraženi predavati", kazao je predsednik sindikata Paul Kimberger.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana