Аустрија: Бивша министарка пријавила мужа због кућног насиља

Танјуг
Аустрија: Бивша министарка пријавила мужа због кућног насиља

БЕЧ - У вријеме епидемије вируса корона и с тим повезаном кућном изолацијом расту тензије међу укућанима и често долази до кућног насиља и у Аустрији, а један случај погодио је и члана бивше аустријске владе.

Бивша министарка иностраних послова Аустрије Карин Кнајсел пријавила је свог мужа због кућног насиља.

Кнајсел је рекла полицији да је покушала да стане између својих кућних љубимаца који су се побили, а потом је једно куче ујело за ногу, због чега се и посвађала са мужем.

У тој свађи, како је пренијела, она је вријеђала и ударила је мужа у груди.

Њен муж Волфганг Мајлингер јој је потом ударио два шамара.

Кнајсел је потом мужа пријавила због кућног насиља, а Мајлингеру је полиција изрекла забрану приласка и уласка у заједнички дом, те је овом предузетнику одузела и ловачку пушку.

Мајлингер негира да је урадио супругу, већ каже да је желио само да је смири.

Указао је да је Кнајсел у последње време, због вируса корона, веома напета.

Непосредно пред кућно насиље у јавност је доспјела информација да бивша министарка због кризе са вирусом нема никаква примања, а због ранијих високих прихода не може добити средства из фонда за помоћ предузетницима.

Она је с тим у вези критиковала власти тврдећи да управа у кризи не функционише.

Ранија дипломаткиња и новинарка је, од пада владе услед корупционашке афере „Ибица“ у коју је био умијешан тадашњи вицеканцелар Хајнц Кристијан Штрахе, ради као слободни новинар и предаје.

У актуелну годину, како је казала, ушла је са веома скромним бројем послова, а због предузетих мјера у борби против корона вируса морала је отказати сва предавања, те нема никаква примања, преносе медији у Аустрији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана