Austrija: Bivša ministarka prijavila muža zbog kućnog nasilja

Tanjug
Austrija: Bivša ministarka prijavila muža zbog kućnog nasilja

BEČ - U vrijeme epidemije virusa korona i s tim povezanom kućnom izolacijom rastu tenzije među ukućanima i često dolazi do kućnog nasilja i u Austriji, a jedan slučaj pogodio je i člana bivše austrijske vlade.

Bivša ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel prijavila je svog muža zbog kućnog nasilja.

Knajsel je rekla policiji da je pokušala da stane između svojih kućnih ljubimaca koji su se pobili, a potom je jedno kuče ujelo za nogu, zbog čega se i posvađala sa mužem.

U toj svađi, kako je prenijela, ona je vrijeđala i udarila je muža u grudi.

Njen muž Volfgang Majlinger joj je potom udario dva šamara.

Knajsel je potom muža prijavila zbog kućnog nasilja, a Majlingeru je policija izrekla zabranu prilaska i ulaska u zajednički dom, te je ovom preduzetniku oduzela i lovačku pušku.

Majlinger negira da je uradio suprugu, već kaže da je želio samo da je smiri.

Ukazao je da je Knajsel u poslednje vreme, zbog virusa korona, veoma napeta.

Neposredno pred kućno nasilje u javnost je dospjela informacija da bivša ministarka zbog krize sa virusom nema nikakva primanja, a zbog ranijih visokih prihoda ne može dobiti sredstva iz fonda za pomoć preduzetnicima.

Ona je s tim u vezi kritikovala vlasti tvrdeći da uprava u krizi ne funkcioniše.

Ranija diplomatkinja i novinarka je, od pada vlade usled korupcionaške afere „Ibica“ u koju je bio umiješan tadašnji vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe, radi kao slobodni novinar i predaje.

U aktuelnu godinu, kako je kazala, ušla je sa veoma skromnim brojem poslova, a zbog preduzetih mjera u borbi protiv korona virusa morala je otkazati sva predavanja, te nema nikakva primanja, prenose mediji u Austriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana