Аустралија ће признази вакцину "Спутњик ве"

Срна
Foto: гс

СИДНЕЈ - Државна управа за лијекове у Аустралији саопштила је да ће одобрити употребу руске вакцине против ковида 19 "спутњик ве".

"Управа је данас одлучила да ће додатна вакцина против ковида 19 у двије дозе, коју је произвео институт 'Гамалеја' 'спутњик ве', Русија, бити призната са циљем успостављања статуса вакцинације за путовања", наводи се у саопштењу на интернет страници Управе.

Управа је саопштила да је Русија предала додатне информације које показују да вакцина пружа заштиту и потенцијално смањује могућност да ће путник који долази у Аустралију пренијети заразу другима док је у тој земљи.

"Информације су засноване на студијама које је Управи приложила Влада Русије, уз помоћ Амбасаде Аустралије у Москви", истиче се у саопштењу.

Аустралијски регулатор наглашава да су двије дозе "спутњика ве" показале у просјеку 89 одсто ефикасности против заразе вирусом корона, а од 98 до 100 одсто против тежег облика ковида 19 или смрти, пренио је ТАСС.

Аустралијска Дирекција за унутрашње послове потврдила је на својој интернет страници да лица која су вакцинисана руском вакцином могу ући у Аустралију. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана