Апел да се Mеркелова јавно вакцинише вакцином “Астра Зенека”

Срна
Апел да се Mеркелова јавно вакцинише вакцином “Астра Зенека”

БЕРЛИН - Њемачки стручњак за вакцине Карстен Вацл позвао је Берлин да одобри кориштење вакцине “Астра Зенека” за старије људе и предложио да се канцелар Ангела Меркел вакцинише уживо на телевизији да би одагнала страх о безбједности вакцине.

Вакцина “Астра Зенека” против вируса корона одобрена је у Њемачкој за особе млађе од 65 година, за разлику од вакцина компанија “Бионтек” и “Фајзер” и “Модерна”, које су дале зелено свјетло и за старије особе.

Вацл, генерални секретар Њемачког имунолошког друштва, је у интервјуу за Би-Би-Си подсјетио на недавне податке из Шкотске који указују да су старија лица заштићена од тешких облика болести уз вакцину британско-шведске компаније “Астра Зенека”.

“Ако би сада канцелар Ангела Меркел јавно на телевизији примила вакцину против ковида то би било одлично”, рекао је он, преноси ДПА.

У недавном интервјуу за лист “Франкфуртер алгемајне цајтунг” шездесетшестогодишња Меркелова је рекла да је престара за вакцинацију вакцином “Астра Зенека” у складу са актуелним смјерницама у Њемачкој.

Она је признала да постоји проблем у Њемачкој гдје јавност не прихвата ову вакцину, рекавши да је то поуздана, ефикасна и безбједна вакцина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана