Андреј Келин, руски амбасадор у Великој Британији: Лондон прецјењује свој значај

Срна
Андреј Келин, руски амбасадор у Великој Британији: Лондон прецјењује свој значај

ЛОНДОН - Лондон у великој мјери прецјењује свој значај у политици Русије тиме што стално оптужује Москву за мијешање у унутрашња питања Велике Британије, изјавио је руски амбасадор у Великој Британији Андреј Келин.

Он је за британски лист "Дејли мејл" рекао да "опсег и мјесто Велике Британије у руској политици нису тако значајни, те да Москва има већих проблема".

Келин је одбацио и тврдње да је Русија на било који начин покушала да утиче на резултате референдума о независности Шкотске 2014. године, референдума о Брегзиту 2016. године и парламентарних избора у Великој Британији прошле године.

Према ријечима руског амбасадора, Русија није политички заинтересована за било какав конкретан исход у поменутим случајевима.

"За нас нема смисла да бирамо било коју страну", нагласио је Келин.

Келин је истакао да су све оптужбе у вези са мијешањем Русије измишљене, лажне и бесмислене, те да их Москва не разумије, пренио је ТАСС.

Амбасадор је напоменуо да су односи Москве и Лондона тренутно "близу замрзавања", те да Велика Британија "баца доста блата у правцу Русије", чиме не изазива велику жељу за поправљање дијалога или односа двије земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана