Andrej Kelin, ruski ambasador u Velikoj Britaniji: London precjenjuje svoj značaj

Srna
Andrej Kelin, ruski ambasador u Velikoj Britaniji: London precjenjuje svoj značaj

LONDON - London u velikoj mjeri precjenjuje svoj značaj u politici Rusije time što stalno optužuje Moskvu za miješanje u unutrašnja pitanja Velike Britanije, izjavio je ruski ambasador u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.

On je za britanski list "Dejli mejl" rekao da "opseg i mjesto Velike Britanije u ruskoj politici nisu tako značajni, te da Moskva ima većih problema".

Kelin je odbacio i tvrdnje da je Rusija na bilo koji način pokušala da utiče na rezultate referenduma o nezavisnosti Škotske 2014. godine, referenduma o Bregzitu 2016. godine i parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji prošle godine.

Prema riječima ruskog ambasadora, Rusija nije politički zainteresovana za bilo kakav konkretan ishod u pomenutim slučajevima.

"Za nas nema smisla da biramo bilo koju stranu", naglasio je Kelin.

Kelin je istakao da su sve optužbe u vezi sa miješanjem Rusije izmišljene, lažne i besmislene, te da ih Moskva ne razumije, prenio je TASS.

Ambasador je napomenuo da su odnosi Moskve i Londona trenutno "blizu zamrzavanja", te da Velika Britanija "baca dosta blata u pravcu Rusije", čime ne izaziva veliku želju za popravljanje dijaloga ili odnosa dvije zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana