Амстердам не жели непристојне британске туристе

Срна
Амстердам не жели непристојне британске туристе

АМСТЕРДАМ, - Градске власти Амстердама упозорили су "непристојне" британске туристе да не долазе у тај чувени град, јавља британски Би-Би-Си.

Градска скупштина Амстердама покренула је кампању против доласка Британаца старости од 18 до 35 година и инцијатива је дио напора да се отклони репутација "најлибералнијег града" у Европи. Амстердам је међу најпосјећенијим градовима свијета.

Тај град годишње посјети око 20 милиона туриста, укључујући милион Британаца. Мјештани су се у протеклих неколико година жалили да су пијани Британци уринирали у јавности, повраћали у канал и учествовали у тучама. Рекламе на интернету у којима се указује на ризике повезане са претјераном употребом наркотика и пића биће активиране када Британци крену у потрагу за терминима попут момачко вече, јефтини хотели или пабови у Амстердаму.

Превелики број туриста утицао је и на свакодневни живот, због чега су мјештани од градског савјета затражили да реагује. Велики број билборда постављен је у области "Црвених фењера", а на њима су приказани мјештани са поруком посјетиоцима "Ми живимо овдје".

Градски савјет је у процесу пребацивања чувених стаклених излога иза којих сједе проститутке из стамбеног средишта Амстердама у нову "еротску зону".

Уведена су и строжа правила рада према којим од викенда бордели и барови морају раније да буду затворени, а забрана конзумације канабиса на улицама у самом подручју "Црвених фењера" ступа на снагу у мају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана