Amsterdam ne želi nepristojne britanske turiste

Srna
Amsterdam ne želi nepristojne britanske turiste

AMSTERDAM, - Gradske vlasti Amsterdama upozorili su "nepristojne" britanske turiste da ne dolaze u taj čuveni grad, javlja britanski Bi-Bi-Si.

Gradska skupština Amsterdama pokrenula je kampanju protiv dolaska Britanaca starosti od 18 do 35 godina i incijativa je dio napora da se otkloni reputacija "najliberalnijeg grada" u Evropi. Amsterdam je među najposjećenijim gradovima svijeta.

Taj grad godišnje posjeti oko 20 miliona turista, uključujući milion Britanaca. Mještani su se u proteklih nekoliko godina žalili da su pijani Britanci urinirali u javnosti, povraćali u kanal i učestvovali u tučama. Reklame na internetu u kojima se ukazuje na rizike povezane sa pretjeranom upotrebom narkotika i pića biće aktivirane kada Britanci krenu u potragu za terminima poput momačko veče, jeftini hoteli ili pabovi u Amsterdamu.

Preveliki broj turista uticao je i na svakodnevni život, zbog čega su mještani od gradskog savjeta zatražili da reaguje. Veliki broj bilborda postavljen je u oblasti "Crvenih fenjera", a na njima su prikazani mještani sa porukom posjetiocima "Mi živimo ovdje".

Gradski savjet je u procesu prebacivanja čuvenih staklenih izloga iza kojih sjede prostitutke iz stambenog središta Amsterdama u novu "erotsku zonu".

Uvedena su i stroža pravila rada prema kojim od vikenda bordeli i barovi moraju ranije da budu zatvoreni, a zabrana konzumacije kanabisa na ulicama u samom području "Crvenih fenjera" stupa na snagu u maju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana