Ако су тврдње о притисцима тачне, Трампов опозив је једина опција”

Агенције
Ако су тврдње о притисцима тачне, Трампов опозив је једина опција”

Вашингтон - Ако истрага покаже да је Доналд Трамп притискао предсједника Украјине да истражи бившег потпредсједника САД Џоа Бајдена, Трампов опозив био би једина опција.

Тако је случај о наводним притисцима на Волдомира Зеленског оцијенио предсједник Обавијештајног комитета Представничког дома америчког Конгреса Адам Шиф.

“Ако предсједник стопира војну помоћ док истовремено покушава да застраши страног вођу да учини нешто забрањено како би напакостио противнику током предсједничке кампање, тада би опозив био једини одговарајући лијек за зло које такво понашање представља”, рекао је Шиф.

Овај демократа раније није позивао на Трампов опозив, али изјава за ЦНН показује да је промјенио мишљење.

Шиф је 25. јуна изјавио да је једини начин да Трамп напусти предсједичку функцију да буде поражен на слиједећим изборима.

Друге демократе, укључујући кандидаткињу за предсједника Елизабет Ворен, позвали су вођство Демократске странке да одмах затраже Трумпов опозив.

Ове недјеље је откривено како је “звиждач” у америчкој обавијештајној служби 12. августа послао службену пријаву главном инспектору у којој је у средишту Трампов телефонски разговор с новим украјинским предсједноком Володимиром Зеленским.

“Звиждач” је оцијенио као забрињавајуће “обећање” које је републикански милијардер дао страном лидеру.

Доналд Трамп је одбацио те оптужбе, додајући да је ријеч о још једном политички мотивисаном нападу.

Бројни амерички медији, како се наводи, оптужују Белу кућу за притисак на Украјину како би истражила Бајденовиг сина Хантера, који је радио за једну украјинску гасну компанију од 2014. када је његов отац био потпредседник Барака Обаме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана