Звијер сатима дивљала по селу, упадала у домаћинства

ГС
Звијер сатима дивљала по селу, упадала у домаћинства

ПРИЈЕПОЉЕ - Права драма одиграла се у пријепољском селу Ратајска када је дивљи вапар ушао у село, а преплашени мјештани покушали да се спасу незваног непијатеља.

Звијер је упала је у неколико домаћинстава и причинила материјалну штету. Колико се животиња ослободила показује и чињеница да није устукнула ни пред људима.

- Шетао је неколико сати по нашем крају, од куће до куће, чак је ишао и магистралом. Никоме није свеједно када види толику грдосију, и шта може да вам уради. Да драма буде већа, ту звер су напали пси луталице које су га сатерале у једно двориште код мог комшије. Он је једва спасио живу главу. Вепар је потом развалио капију и почео да бежи у непознатом правцу - каже Његош Стојадиновић и пријепољског села Ратајска.

Међутим, та агонија која је трајала неколико сати само пуком срећом није завршила са већим посљедицама. Након што је развалио капију код комшије упутио се у шуму и од тада му се губи сваки траг.

- Није нам познато шта је ову звер натерало да из свог природног станишта дође у насељено место и лута између кућа. Лов на дивље свиње је забрањен, па ловци нису деловали, али на сву срећу сачувани су животи и није било повређених и веће штете - причају мјештани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана