Zvijer satima divljala po selu, upadala u domaćinstva

GS
Zvijer satima divljala po selu, upadala u domaćinstva

PRIJEPOLjE - Prava drama odigrala se u prijepoljskom selu Ratajska kada je divlji vapar ušao u selo, a preplašeni mještani pokušali da se spasu nezvanog nepijatelja.

Zvijer je upala je u nekoliko domaćinstava i pričinila materijalnu štetu. Koliko se životinja oslobodila pokazuje i činjenica da nije ustuknula ni pred ljudima.

- Šetao je nekoliko sati po našem kraju, od kuće do kuće, čak je išao i magistralom. Nikome nije svejedno kada vidi toliku grdosiju, i šta može da vam uradi. Da drama bude veća, tu zver su napali psi lutalice koje su ga saterale u jedno dvorište kod mog komšije. On je jedva spasio živu glavu. Vepar je potom razvalio kapiju i počeo da beži u nepoznatom pravcu - kaže Njegoš Stojadinović i prijepoljskog sela Ratajska.

Međutim, ta agonija koja je trajala nekoliko sati samo pukom srećom nije završila sa većim posljedicama. Nakon što je razvalio kapiju kod komšije uputio se u šumu i od tada mu se gubi svaki trag.

- Nije nam poznato šta je ovu zver nateralo da iz svog prirodnog staništa dođe u naseljeno mesto i luta između kuća. Lov na divlje svinje je zabranjen, pa lovci nisu delovali, ali na svu sreću sačuvani su životi i nije bilo povređenih i veće štete - pričaju mještani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana