Зуроф:Поређење косовских Албанаца са Холокаустом нетачно

Танјуг
Foto: гс

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, - Поређење судбине Албанаца са Косова са страдањем Јевреја је "потпуно нетачно и на граници апсурда" изјавио је директор Центра "Симон Визентал" из Израела др Ефраим Зуроф.

Он је за Косово онлајн на исти начин окарактерисао све чешће изјаве косовских политичара који пореде Србију са нацистичком Њемачком.

"Обе изјаве су потпуно нетачне и на граници апсурда. Холокауст је био јединствен случај геноцида без преседана. Покушај да се Срби описују као нацисти је такође потпуно неоснован", навео је Зуроф.

Зуроф каже да су овакве тврдње један од проблема са којима се суочавамо када је у питању Холокауст.

"Успели смо да утврдимо да је Холокауст најгора трагедија у историји, али сваки народ који се на било који начин осећа угроженим жели да тврди да се њихова патња може упоредити са Шоом, чак и уколико је то поређење смешно", изјавио је Зуроф.

Иначе, на Међународни дан сећања на жртве Холкауста косовски министар одбране Арменд Мехај изјавио је да Албанци и Јевреји дијеле сличну судбину, а слично је реаговала и некадашња косовска министарска спољних послова Мељиза Харадинај Стубла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана