Зукорлић жели на чело Исламске заједнице БиХ

Срна
Зукорлић жели на чело Исламске заједнице БиХ

Београд - Народни посланик у Скупштини Србије и бивши санџачки муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић жели да дође на чело Исламске заједнице БиХ, пишу данашње “Вечерње новости”.

Лист наводи да је Зукорлића за мјесто поглавара Исламске заједнице у БиХ кандидовао Сабор Мешихата Исламске заједнице у Србији, једне од двије исламске заједнице које постоје у Србији.

Зукорлић је медијима у Новом Пазару потврдио да ће на изборима за поглавара Исламске заједнице у БиХ бити противкандидат садашњем реису Хусеину Кавазовићу, коме истиче четворогодишњи мандат.

Зукорлић је истакао да у трку улази невезано од шанси за побједу и да је његов мотив искључиво духовно-моралне природе.

“Уколико неко од легитимних предлагача жели да се појавим као кандидат, сматрам да то немам право да одбијем. Стога се не желим оптерећивати било каквим прорачунима”, рекао је Зукорлић.

Зукорлић је навео да ће послије верификације кандидатуре приступити изради програма с којим ће изаћи пред бирачко тијело и јавност.

Сабор Исламске заједнице БиХ кандидатуре за поглавара муслимана у БиХ верификоваће 24. септембра, када ће почети финале изборног процеса.

Осим држављанства Србије, које је стекао рођењем у селу Орље недалеко од Тутина, Зукорлић има и држављанство БиХ.

Зукорлић је у октобру 2012. године као главни муфтија Исламске заједнице у Србији гласао на локалним изборима у Сребреници у Републици Српској.

Зукорлић је био један од многобројних Бошњака који су тада били пријавили свој боравак у Сребреници да би могли гласати на локалним изборима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана