Зукорлић: Криминлаци имају своје судије, тужиоце, полицајце

Tanjug
Foto: Printscreen YouTube

БЕОГРАД- Предсједник Странке правде и помирења Муамер Зукорлић изјавио је данас да се мора пресјећи "пупчана врпца" између криминалаца и судија, криминалаца и тужилаца и криминалаца и полицајаца да би се "истопила моћ" криминалних група.

Зукорлић је у расправи о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију рекао да се у Новом Пазару, каже, тачно зна "која криминална група има којег судију, тачно се зна који су адвокати, не само браниоци клијената већ директне линије према корумпираним судијама".

"Бодримо сам врх државе и надлежне органе да до краја иду у обрачун са организованим криминалом, важно је ићи до краја, не само у погледу самих актера већ и њихових јатака", рекао је Зукорлић.

Он је навео да је именовање судија у парламенту процедурална ствар, али да није могуће игнорисати важност именовања судија, поговото када се држава налази у амбијенту у коме је јасно да борба са криминалом није завршена.

"То нас додатно обавезује да се још одговорније позабавимо овим државним органима који у уставној и законодавној надлежности представљају прву линију одбране", рекао је Зукорлић и додао да ће његова странка подржати избор предложених судија са поверењем да је процедура до краја испоштована.

Зукорлић је поздравио акције борбе против организованог криминала, наводећи да подржава врх државе и безбједносни систем да буде бржи од онога што се десило 2003. године и да не пусти организовани криминал да помисли да је јачи од државе, па да они крену у напад што је, каже, била грешка власти 2003. године.

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић каже да се у периоду од 2000. године до 2012. године урушавало правосуђе у Србији.

Он је навео да су се судије тада бирале у "локалним одборима за правосуђе у одређеним странкама".

"Суноврат српског правосуђа креће најприје проглашавањем побједе на предсједничким изборима 2000. године, која није остварена у првом кругу, јер политички процес није завршен. Је л неко за то одговарао? Наставља се 5.октобра и паљењем скупштине, из Градског секретаријата унутрашњих послова Стари град, тада нестаје 200 комада оружја. Да ли је неко одговарао? Па упад са дугим цијевима у НБС…", навео је Милићевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана