Злостављана дјевојчица на рођењу одузета родитељима, суд је вратио оцу

ГС
Злостављана дјевојчица на рођењу одузета родитељима, суд је вратио оцу

БЕОГРАД - Осмогодишња дјевојчица која је живјела у заточеништву додијељена је оцу Урошу Пашаљићу иако су оба родитеља још на њеном рођењу проглашена неподобним.

Из Градског центра за социјални рад у Београду објашњавају на који начин је та институција до сада поступала у вези са конкретном породицом. На питања да ли је Центар за социјални рад пратио породицу, да ли је било пријава злостављања и да ли је тачно да је отац проглашен подобним за бригу о дјетету, из Центра за социјални рад су за Телеграф.рс рекли да је поступано више пута.

- Градски центар за социјални рад у Београду, у почетку Одељење Палилула, па онда и Одељење Звездара, поступали су у случају малолетне П. Л. од њеног рођења када је породилиште у ком је рођена алармирало да сумњају да родитељи нису подобни да се старају о дјетету. ГЦСР Одељење Палилула је у складу са својим наглежностима дете сместило у установу социјалне заштите, после чега је покренуло поступак лишења права за оба родитеља - наводе из те установе.

Како истичу, надлежни суд је 2018. године донио одлуку да дијете додијели на старање оцу.

- Након тога, одељење Звездара је 2020. године од стране полиције обавештено да има сазнања да се у стану чује плач детета. Отац се, поступајући по пријави полиције, нешто касније одазвао на разговор са радницима Центра за социјални рад, који су проценили да дете нема никакве трагове занемаривања. Након тога, више није било пријава Центру за социјални рад у овом случају - додају из Центра за социјални рад.

Полиција је расписала потрагу за Урошем Пашаљићем који је у бјекству 24 сата.

 

 

 

 

 

 

 

 

           

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана