Zlostavljana djevojčica na rođenju oduzeta roditeljima, sud je vratio ocu

GS
Zlostavljana djevojčica na rođenju oduzeta roditeljima, sud je vratio ocu

BEOGRAD - Osmogodišnja djevojčica koja je živjela u zatočeništvu dodijeljena je ocu Urošu Pašaljiću iako su oba roditelja još na njenom rođenju proglašena nepodobnim.

Iz Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu objašnjavaju na koji način je ta institucija do sada postupala u vezi sa konkretnom porodicom. Na pitanja da li je Centar za socijalni rad pratio porodicu, da li je bilo prijava zlostavljanja i da li je tačno da je otac proglašen podobnim za brigu o djetetu, iz Centra za socijalni rad su za Telegraf.rs rekli da je postupano više puta.

- Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, u početku Odeljenje Palilula, pa onda i Odeljenje Zvezdara, postupali su u slučaju maloletne P. L. od njenog rođenja kada je porodilište u kom je rođena alarmiralo da sumnjaju da roditelji nisu podobni da se staraju o djetetu. GCSR Odeljenje Palilula je u skladu sa svojim nagležnostima dete smestilo u ustanovu socijalne zaštite, posle čega je pokrenulo postupak lišenja prava za oba roditelja - navode iz te ustanove.

Kako ističu, nadležni sud je 2018. godine donio odluku da dijete dodijeli na staranje ocu.

- Nakon toga, odeljenje Zvezdara je 2020. godine od strane policije obavešteno da ima saznanja da se u stanu čuje plač deteta. Otac se, postupajući po prijavi policije, nešto kasnije odazvao na razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad, koji su procenili da dete nema nikakve tragove zanemarivanja. Nakon toga, više nije bilo prijava Centru za socijalni rad u ovom slučaju - dodaju iz Centra za socijalni rad.

Policija je raspisala potragu za Urošem Pašaljićem koji je u bjekstvu 24 sata.

 

 

 

 

 

 

 

 

           

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana