Завршено рочиште на суђењу учитељу глуме: Суд одбио суочавање оштећене и Алексића

ГС
Завршено рочиште на суђењу учитељу глуме: Суд одбио суочавање оштећене и Алексића

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду завршено је данашње рочиште на суђењу власнику школе глуме Мирославу Алексићу испитивањем двије оштеће полазнице те школе.

Оштећена Н.В. чије је испитивање започето на претходном рочишту, потврдила је свој ранији исказ и навела да ју је Алексић полно узнемиравао у два наврата, први пут кад је имала 14 или 15 година, а други пут кад је имала 17 година. Током првог сексуалног узнемиравања, како је рекла, Алексић јој је рекао да подигне сукњу и да се окрене, а у другом случају када је имала 17 година, како је казала, Алексић ју је додиривао по задњици против њене воље, преноси Танјуг.

Она је рекла да се то подразумијевало и да су све дјевојчице у групи причале о тој непријатности коју је она тад доживјела први пут. Одговарајући на питања одбране Н.В. је казала да је самоиницијативно отишла у полицију без ичијег наговора и да је сама поднијела пријаву против Алексића.

Свједочила је да је њена најбоља другарица, такође полазница школе, сексуално узнемиравана и да јој је причала о томе. На питање одбране Н.В. је одговорила да је Алексић имао обичај да вријеђа и понижава полазнике те школе током монолога који су они имали у склопу наставе.

На питање судије шта значи посебан третман током припремне наставе за пријамни испит за Факултет драмских уметности, Н.В. је одговорила да је чула како је Алексић рекао њеној најбољој другарици И.В. “ако вечерас не доживиш оргазам са мном ти никад нећес бити добра глумица”.

Она је додала да то никад није радио са дјечацима и мушкарцима, односно полазницима те школе.

По завршетку испитивања оштећене судија је одбацио захтјев Алексићевог браниоца који је затражио суочавање Алексића и оштећене Н.В. због, како је тврдио, “низа лажи, фабрикованих чињеница које је она изнела током сведочења”. Приједлогу браниоца противили су се и тужиоци који су сматрали да би суочавање довело до додатне виктимизације жртве.

Након паузе, започето је испитивање оштећене М.Ћ. која је истакла да остаје при ономе што је рекла Тужилаштву и да се осјећа изузетно пониженом. Питања која јој је одбрана постављала до прекида суђења односила су се углавном на рад школе и распоред просторија школе.

Судија је током данашњег рочишта изрекао двије опомене браниоцу због непоштовања реда у судници. Нова рочишта заказана су за 3. март, 11. април и 12. мај.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дијела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању. Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, а потом и друге дјевојке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана