Završeno ročište na suđenju učitelju glume: Sud odbio suočavanje oštećene i Aleksića

GS
Završeno ročište na suđenju učitelju glume: Sud odbio suočavanje oštećene i Aleksića

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu završeno je današnje ročište na suđenju vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću ispitivanjem dvije ošteće polaznice te škole.

Oštećena N.V. čije je ispitivanje započeto na prethodnom ročištu, potvrdila je svoj raniji iskaz i navela da ju je Aleksić polno uznemiravao u dva navrata, prvi put kad je imala 14 ili 15 godina, a drugi put kad je imala 17 godina. Tokom prvog seksualnog uznemiravanja, kako je rekla, Aleksić joj je rekao da podigne suknju i da se okrene, a u drugom slučaju kada je imala 17 godina, kako je kazala, Aleksić ju je dodirivao po zadnjici protiv njene volje, prenosi Tanjug.

Ona je rekla da se to podrazumijevalo i da su sve djevojčice u grupi pričale o toj neprijatnosti koju je ona tad doživjela prvi put. Odgovarajući na pitanja odbrane N.V. je kazala da je samoinicijativno otišla u policiju bez ičijeg nagovora i da je sama podnijela prijavu protiv Aleksića.

Svjedočila je da je njena najbolja drugarica, takođe polaznica škole, seksualno uznemiravana i da joj je pričala o tome. Na pitanje odbrane N.V. je odgovorila da je Aleksić imao običaj da vrijeđa i ponižava polaznike te škole tokom monologa koji su oni imali u sklopu nastave.

Na pitanje sudije šta znači poseban tretman tokom pripremne nastave za prijamni ispit za Fakultet dramskih umetnosti, N.V. je odgovorila da je čula kako je Aleksić rekao njenoj najboljoj drugarici I.V. “ako večeras ne doživiš orgazam sa mnom ti nikad nećes biti dobra glumica”.

Ona je dodala da to nikad nije radio sa dječacima i muškarcima, odnosno polaznicima te škole.

Po završetku ispitivanja oštećene sudija je odbacio zahtjev Aleksićevog branioca koji je zatražio suočavanje Aleksića i oštećene N.V. zbog, kako je tvrdio, “niza laži, fabrikovanih činjenica koje je ona iznela tokom svedočenja”. Prijedlogu branioca protivili su se i tužioci koji su smatrali da bi suočavanje dovelo do dodatne viktimizacije žrtve.

Nakon pauze, započeto je ispitivanje oštećene M.Ć. koja je istakla da ostaje pri onome što je rekla Tužilaštvu i da se osjeća izuzetno poniženom. Pitanja koja joj je odbrana postavljala do prekida suđenja odnosila su se uglavnom na rad škole i raspored prostorija škole.

Sudija je tokom današnjeg ročišta izrekao dvije opomene braniocu zbog nepoštovanja reda u sudnici. Nova ročišta zakazana su za 3. mart, 11. april i 12. maj.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dijela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju. Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, a potom i druge djevojke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana