Завршено психолошко вјештачење Малчанског берберина

Танјуг
Завршено психолошко вјештачење Малчанског берберина

БЕОГРАД - Нинослав Јовановић, познатији као Малчански берберин враћа се у нишки затвор, пошто је у Специјалној затворској болници Окружног затвора у Београду, окончано његово психолошко вјештачење, сазнаје Танјуг.

Вјештачење Јовановића осумњиченог за отмицу и силовање 12-годишње дјевојчице трајало је један мјесец, а обављено је по налогу судије за претходни поступак Вишег суда у Нишу.

Налаз и мишљење вјештака биће достављени суду и тужилаштву које води истрагу против Јовановића, а за сада нису познати јавности.
Психолошко вјештачење треба да оцијени да ли је Јовановић био урачунљив у тренутку отмице и у току потјере полиције и уопште о његовом психичком стању.

Више јавно тужиластво у Нишу води истрагу против Јовановића због сумњи да је отео, десет дана држао и силовао дјевојчицу М.К.

За ова кривична дјела прети му казна од најмање десет година или казна доживотног затвора.

Јовановић је ухапшен 5. јануара, на гробљу у родном селу Малча.

Полицијска потрага њим трајала је 17 дана, од 20. децембра, када је у селу Суви пресрео дјевојчицу на путу до школе и отео је.

Она је у међувремену пронађена, након десет дана потраге у селу Јасеновик и једној викендици.

Јовановић је иначе пуштен је из притвора у марту 2019. године, када му је изречена првостепена пресуда којом га је Виши суд у Београду осудио на пет мјесеци затвора због полног узнемиравања малољетнице путем "Фејсбука". Јовановић је након изрицања поменуте пресуде 18. марта пуштен на слободу, пошто му је притвор урачунат у затворску казну, а у притвору је провео више од пет мјесеци.

Прије тога је у два наврата био осуђиван за силовање на десет и 12 и по година затвора, које је издржао.

М.К. коју је десер дана држао заточену након отмице, пронађена је 29. децембра у селу Јасеновик у великој полицијској потрази.

Дјевојчица је била ошишана са модрицама по тијелу и неко вријеме је провела у Клиничком центру у Нишу ради опоравка.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана