Završeno psihološko vještačenje Malčanskog berberina

Tanjug
Završeno psihološko vještačenje Malčanskog berberina

BEOGRAD - Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin vraća se u niški zatvor, pošto je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, okončano njegovo psihološko vještačenje, saznaje Tanjug.

Vještačenje Jovanovića osumnjičenog za otmicu i silovanje 12-godišnje djevojčice trajalo je jedan mjesec, a obavljeno je po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu.

Nalaz i mišljenje vještaka biće dostavljeni sudu i tužilaštvu koje vodi istragu protiv Jovanovića, a za sada nisu poznati javnosti.
Psihološko vještačenje treba da ocijeni da li je Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice i u toku potjere policije i uopšte o njegovom psihičkom stanju.

Više javno tužilastvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo, deset dana držao i silovao djevojčicu M.K.

Za ova krivična djela preti mu kazna od najmanje deset godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča.

Policijska potraga njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi presreo djevojčicu na putu do škole i oteo je.

Ona je u međuvremenu pronađena, nakon deset dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu 2019. godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio na pet mjeseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloljetnice putem "Fejsbuka". Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet mjeseci.

Prije toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na deset i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

M.K. koju je deser dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi.

Djevojčica je bila ošišana sa modricama po tijelu i neko vrijeme je provela u Kliničkom centru u Nišu radi oporavka.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana