Затворена пошта у Земуну јер су станари јајима гађали раднике

Танјуг
Foto: принтскрин

БЕОГРАД - Пословница Поште Србије у Земуну, у Улици Прве пруге 1, привремено је затворена пошто су станари околних зграда узнемиравали запослене и гађали их јајима, а потпредсједник Самосталног синдиката поштанских радника Жељко Сурла је изјавио данас да је до проблема дошло због сукоба станара са власником локала који је свој простор издао Пошти.

"Дошло је до тога да је на раднике пало пар јаја и кеса са водом", рекао је Сурла Тањугу.

Он је навео да је ова пословница кренула са радом 15. новембра прошле године, али да су станари почели да узнемиравају раднике због сукоба са власником локала, али и због буке коју праве возила поште.

Оцјенио је такво понашање као недопустиво, тим прије, што је Пошта Србије ову пословницу отворила на захтјев грађана у том дијелу града.

Нагаласио је да је за Пошту Србије најважније да људи буду безбједни и да неометано могу да обављају свој посао, те додао да је ова пословница привремено затворена због тог проблема, али и због епидемиолошке ситуације.

Сурла је поручио и да је одржан сатанак на ову тему, на коме је закључено да ће се пословница са ове локације премјестити на другу у непосредној близини, уколико се проблем са станарима не ријеши.

Позвао је све синдикате који дјелују у Пошти да покажу одговорност и не износе мишљења у јавност без претходних састанака са послодавцем.

"Има с ким да се разговара, може да се преговара и направи договор. Није никакав проблем да се радници заштите и добију боље услове за рад, али за то је потребно да се закаже састанак и дође", поручио је Сурла.

Истако је да ових синдиката има бројчано мало, али да, како каже, праве "медијску хајку".

Прокоментарисао је наводе да станарима смета бука од камиона који истоварају материјал за пошту и оцјенио да за такве примједбе нема основе.

"Како не смета станарима када дође камион са ђубретарима у два или три ујутру да избацују смеће из контејнера, него им смета камион који довози материјал који се иствара у Пошти. Ако могу ђубретари, зашто не би могли и поштари", казао је Сурла.

Објаснио је да су радници, мимо ове ситуације, задовољни и да су изразили жељу да наставе да раде.

Када је у питању проблем између станара и власника локала Сурла је казао да није упућен у детаље и да не зна о чему је ријеч, али да је тај проблем постојао и прије него што је пословница отворена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана