Zatvorena pošta u Zemunu jer su stanari jajima gađali radnike

Tanjug
Foto: printskrin

BEOGRAD - Poslovnica Pošte Srbije u Zemunu, u Ulici Prve pruge 1, privremeno je zatvorena pošto su stanari okolnih zgrada uznemiravali zaposlene i gađali ih jajima, a potpredsjednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika Željko Surla je izjavio danas da je do problema došlo zbog sukoba stanara sa vlasnikom lokala koji je svoj prostor izdao Pošti.

"Došlo je do toga da je na radnike palo par jaja i kesa sa vodom", rekao je Surla Tanjugu.

On je naveo da je ova poslovnica krenula sa radom 15. novembra prošle godine, ali da su stanari počeli da uznemiravaju radnike zbog sukoba sa vlasnikom lokala, ali i zbog buke koju prave vozila pošte.

Ocjenio je takvo ponašanje kao nedopustivo, tim prije, što je Pošta Srbije ovu poslovnicu otvorila na zahtjev građana u tom dijelu grada.

Nagalasio je da je za Poštu Srbije najvažnije da ljudi budu bezbjedni i da neometano mogu da obavljaju svoj posao, te dodao da je ova poslovnica privremeno zatvorena zbog tog problema, ali i zbog epidemiološke situacije.

Surla je poručio i da je održan satanak na ovu temu, na kome je zaključeno da će se poslovnica sa ove lokacije premjestiti na drugu u neposrednoj blizini, ukoliko se problem sa stanarima ne riješi.

Pozvao je sve sindikate koji djeluju u Pošti da pokažu odgovornost i ne iznose mišljenja u javnost bez prethodnih sastanaka sa poslodavcem.

"Ima s kim da se razgovara, može da se pregovara i napravi dogovor. Nije nikakav problem da se radnici zaštite i dobiju bolje uslove za rad, ali za to je potrebno da se zakaže sastanak i dođe", poručio je Surla.

Istako je da ovih sindikata ima brojčano malo, ali da, kako kaže, prave "medijsku hajku".

Prokomentarisao je navode da stanarima smeta buka od kamiona koji istovaraju materijal za poštu i ocjenio da za takve primjedbe nema osnove.

"Kako ne smeta stanarima kada dođe kamion sa đubretarima u dva ili tri ujutru da izbacuju smeće iz kontejnera, nego im smeta kamion koji dovozi materijal koji se istvara u Pošti. Ako mogu đubretari, zašto ne bi mogli i poštari", kazao je Surla.

Objasnio je da su radnici, mimo ove situacije, zadovoljni i da su izrazili želju da nastave da rade.

Kada je u pitanju problem između stanara i vlasnika lokala Surla je kazao da nije upućen u detalje i da ne zna o čemu je riječ, ali da je taj problem postojao i prije nego što je poslovnica otvorena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana