Запаљен помоћни објекат српског повратника у Клини

СРНА
Запаљен помоћни објекат српског повратника у Клини

БЕОГРАД - На посједу повратника Љубише Дончића у селу Клина запаљен је помоћни објекат, који је уништен, а изгорјело је неколико стотина бала сијена, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију, у којој сматрају да је ово још једна варница на ужарену безбједносну атмосферу на Космету.

Пожар је подметнут током ноћи, а Дончић, који у том тренутку није био у кући, јутрос је затекао уништен објекат и о томе обавијестио полицију.

"Овај атак на његов дом, али и на његову егзистенцију, унео је немир у породицу Дончића, али и на остале српске повратнике у Клини", оцијенили су из Канцеларије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије су поручили да ће помоћи породици Дончић да надокнади штету и да ће им пружити подршку како би одољели свим притисцима.

"Албански екстремисти учесталим и континуираним нападима на приватне поседе, подметањем пожара, обијањем кућа и другим провокацијама врло јасно желе да покажу Србима да им неће дати мира док их не протерају из њихових кућа", упозорили су из Канцелерије.

Они су истакли да нема сумње да је ово директна посљедица реторике премијера саопроглашеног Косова Аљбина Куртија и његове политике која је уперена против српског народа.

"Жалосна је чињеница да међународна заједница никако не зауставља Куртијеву политику насиља према Србима на простору Косова и Метохије, који само желе да живе у миру на својим вековним огњиштима, не дирајући никога", нагласили су у Канцеларији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана