Zapaljen pomoćni objekat srpskog povratnika u Klini

SRNA
Zapaljen pomoćni objekat srpskog povratnika u Klini

BEOGRAD - Na posjedu povratnika Ljubiše Dončića u selu Klina zapaljen je pomoćni objekat, koji je uništen, a izgorjelo je nekoliko stotina bala sijena, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u kojoj smatraju da je ovo još jedna varnica na užarenu bezbjednosnu atmosferu na Kosmetu.

Požar je podmetnut tokom noći, a Dončić, koji u tom trenutku nije bio u kući, jutros je zatekao uništen objekat i o tome obavijestio policiju.

"Ovaj atak na njegov dom, ali i na njegovu egzistenciju, uneo je nemir u porodicu Dončića, ali i na ostale srpske povratnike u Klini", ocijenili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije su poručili da će pomoći porodici Dončić da nadoknadi štetu i da će im pružiti podršku kako bi odoljeli svim pritiscima.

"Albanski ekstremisti učestalim i kontinuiranim napadima na privatne posede, podmetanjem požara, obijanjem kuća i drugim provokacijama vrlo jasno žele da pokažu Srbima da im neće dati mira dok ih ne proteraju iz njihovih kuća", upozorili su iz Kancelerije.

Oni su istakli da nema sumnje da je ovo direktna posljedica retorike premijera saoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija i njegove politike koja je uperena protiv srpskog naroda.

"Žalosna je činjenica da međunarodna zajednica nikako ne zaustavlja Kurtijevu politiku nasilja prema Srbima na prostoru Kosova i Metohije, koji samo žele da žive u miru na svojim vekovnim ognjištima, ne dirajući nikoga", naglasili su u Kancelariji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana