Захарова: Ле Мезурије био на Косову и можда повезан са “Ал каидом”

Срна
Захарова: Ле Мезурије био на Косову и можда повезан са “Ал каидом”

Москва - Москва захтијева од Лондона да испита да ли је са “Ал каидом” повезан оснивач невладине организације “Бијели шљемови” и бивши агент британске обавјештајне службе “МИ-6” Џејмс ле Мезурије, који је једно вријеме боравио на Косову, саопштила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је рекла да би Лондон, умјесто што осуђује критике Москве и Дамаска упућене “Бијелим шљемовима”, требало да разјасни да ли је оснивач те организације повезан са џихадистима.

“Погледајмо ко је створио ову структуру. Познато је да је један од оснивача жБијелих шљемоваж Џејмс ле Мезурије, који је бивши обавјештајац жМИ-6ж”, истакла је Захарова.

Захарова је нагласила да је мало вјероватно да се ради о случајности, јер је тај исти човјек виђен у сукобима широм свијета, укључујући Балкан и Блиски исток, јавио је “Спутњик”.

“Штавише, велики број истраживања указује на то да је био повезан са жАл каидомж док је радио на Косову. Постоје подаци и о томе да су у његовом тиму били чланови ове терористичке групе”, напоменула је Захарова.

Она је додала да Москва “јако жели” да чује шта Лондом има да каже о тим чињеницама. /крај/пј

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана