Zaharova: Le Mezurije bio na Kosovu i možda povezan sa “Al kaidom”

Srna
Zaharova: Le Mezurije bio na Kosovu i možda povezan sa “Al kaidom”

Moskva - Moskva zahtijeva od Londona da ispita da li je sa “Al kaidom” povezan osnivač nevladine organizacije “Bijeli šljemovi” i bivši agent britanske obavještajne službe “MI-6” Džejms le Mezurije, koji je jedno vrijeme boravio na Kosovu, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je rekla da bi London, umjesto što osuđuje kritike Moskve i Damaska upućene “Bijelim šljemovima”, trebalo da razjasni da li je osnivač te organizacije povezan sa džihadistima.

“Pogledajmo ko je stvorio ovu strukturu. Poznato je da je jedan od osnivača žBijelih šljemovaž Džejms le Mezurije, koji je bivši obavještajac žMI-6ž”, istakla je Zaharova.

Zaharova je naglasila da je malo vjerovatno da se radi o slučajnosti, jer je taj isti čovjek viđen u sukobima širom svijeta, uključujući Balkan i Bliski istok, javio je “Sputnjik”.

“Štaviše, veliki broj istraživanja ukazuje na to da je bio povezan sa žAl kaidomž dok je radio na Kosovu. Postoje podaci i o tome da su u njegovom timu bili članovi ove terorističke grupe”, napomenula je Zaharova.

Ona je dodala da Moskva “jako želi” da čuje šta Londom ima da kaže o tim činjenicama. /kraj/pj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana