Забрана кампа Зилота само по налогу тужилашт

Срна
Забрана кампа Зилота само по налогу тужилашт

Вабеоград - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да ће полиција забранити "омладински" камп зилота, припадника самозване "Српске истински православне цркве", само уколико Тужилаштво буде утврдило да у његовој организацији и раду постоје елементи кривичног дјела.

Стефановић је новинарима рекао да је полиција урадила све што је у њеној надлежности и предала информације тужилаштву, као и да ће наставити да посматра и провјерава да ли у том случају има елемената кривичног дјела.

Он је прецизирао да је полиција разговарала и са организаторима и родитељима дјеце, учесника кампа.

Стефановић је указао да полиција, ако Тужилаштво каже да ту нема елемената кривичног дјела, може само да настави да провјерава и посматра, а да би све остало било нарушавање права и слобода.

Како су пренели поједини београдски медији, припадници самозване "Српске истински православне цркве", познатији као зилоти, објавили су недавно нови позив за "Светолазарев омладински камп", гдје дјеца обучена у војничку униформу уче да пуцају из реплика калашњикова.

Стефановић је навео данас да Министарство унутрашњих послова /МУП/ нема никакве информације о умијешаности домаћих служби у убиство шест младића српске националности у кафићу "Панда" у Пећи 14. децембра 1998. године.

"Можда неке друге безбедносне структуре располажу другим информацијама, али МУП не располаже новим информацијама о том случају", одговорио је Стефановић на питање новинара о умијешаности домаћих служби у то убиство, за које се терети ОВК.

Стефановић је данас посјетио Криминалистичко-полицијску академију у Земуну, гдје је у разговору са студентима рекао да ће се у МУП-у у оквиру реформи у полицији трудити да највећи број најбољих студената буде примљен у редове МУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана