За бомбардовање кинеске амбасаде у Београду нико није одговарао

Тањуг
За бомбардовање кинеске амбасаде у Београду нико није одговарао

БЕОГРАД - На данашњи дан навршавају се 22 године од бомбардовања Амбасаде НР Кине у Београду током НАТО агресије 1999. године, у којем је погинуло троје кинеских новинара, а на мјесту срушене зграде амбасаде предсједник је Градског одбора Покрета социјалиста Владимир Илић положио венац и одао пошту убијеним кинеским новинарима.

"Нато бомбардовање кинеске амбасаде у Београду је злочин за који још нико није одговарао, није се извинио, нити покајао, баш као што се нико није извинио за 78 дана разарања Србије и за хиљаде невино убијених цивила и деце. Челична пријатељства се остварују у најтежим временима, а НР Кина је била уз Србију баш у таквим временима", поручио је Илић у саопштењу које је медијима доставио ПС.

У саопштењу се наводи и да је Покрет социјалиста захвалан Кини, Комунистичкој партији и кинеском народу за сву помоћ и подршку коју су пружили Србији и српском народу 1999. године током НАТО агресије.

Увек ћемо памтити 7.мај и увек ћемо подсећати на злочин НАТО пакта у коме су убијена 3 кинеска новинара и преко 20 људи рањено, поручио је Илић и додао да је пријатељство Србије и Кине вечно и нераскидиво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана