Za bombardovanje kineske ambasade u Beogradu niko nije odgovarao

Tanjug
Za bombardovanje kineske ambasade u Beogradu niko nije odgovarao

BEOGRAD - Na današnji dan navršavaju se 22 godine od bombardovanja Ambasade NR Kine u Beogradu tokom NATO agresije 1999. godine, u kojem je poginulo troje kineskih novinara, a na mjestu srušene zgrade ambasade predsjednik je Gradskog odbora Pokreta socijalista Vladimir Ilić položio venac i odao poštu ubijenim kineskim novinarima.

"Nato bombardovanje kineske ambasade u Beogradu je zločin za koji još niko nije odgovarao, nije se izvinio, niti pokajao, baš kao što se niko nije izvinio za 78 dana razaranja Srbije i za hiljade nevino ubijenih civila i dece. Čelična prijateljstva se ostvaruju u najtežim vremenima, a NR Kina je bila uz Srbiju baš u takvim vremenima", poručio je Ilić u saopštenju koje je medijima dostavio PS.

U saopštenju se navodi i da je Pokret socijalista zahvalan Kini, Komunističkoj partiji i kineskom narodu za svu pomoć i podršku koju su pružili Srbiji i srpskom narodu 1999. godine tokom NATO agresije.

Uvek ćemo pamtiti 7.maj i uvek ćemo podsećati na zločin NATO pakta u kome su ubijena 3 kineska novinara i preko 20 ljudi ranjeno, poručio je Ilić i dodao da je prijateljstvo Srbije i Kine večno i neraskidivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana