Вулин:Да ли је најнижа цијена гаса малигни утицај Русије

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је данас да Србија захваљујући томе што предсједник Александар Вучић води самосталну спољну политику има најнижу цијену гаса у Европи и додао да Србија неће бити део антируске хистерије док год је води предсједник Вучић.

Поводом своје посјете Москви, Вулин је за ТВ Пинки нагласио да је министар одбране Сергеј Шојгу искрени пријатељ којем је Србија у фокусу.

"Увек води рачуна шта се дешава у Србији, како се други односе према Србији. У њему имамо и велики ослонац и великог пријатеља још откако је био министар за ванредне ситуације, па данас као министар одбране", рекао је Вулин и нагласио да са Шојгуом има лични и политички однос.

Говорећи о једном дијелу јавности и политичарима који стално помињу малигни утицај Русије Вулин је навео да "никако да нам кажу коначно који је то малигни утицај".

"Само не виде утицај Виоле фон Крамон, то не примећују, само не примећују шиптарске лобисте, сви остали су за њих малигни утицај. Мене само занима који је то малигни утицај ... ако постоји неки малигни утицај у друштву кажите који је то, како се то манифестује? Тако што је председник Вучић од председника Путина добио најнижу цену гаса у Европи, је ли то тај малигни утицај?", примјетио је Вулин.

Министар је изразио жаљење што се не прича, на примјер, о цијени гаса и каква је то компаративна предност у односу на читаву Европу, за улагање, за отварање нових погона, већ се говори о томе да ли ће неко блокирати саобраћај.

Додао је да свака посјета Русији рађа нападе из тачно одређених центара.

"Да Александар Вучић није водио самосталну спољну политику, увели бисмо санкције Русији, као што је од њега тражено па не знам одакле би набавили гас данас. Захваљујући самосталној спољној политици коју води председник, зато што је сачувао наше пријатеље као што су Русија и Кина, данас имамо најнижу цену гаса у Европи, наши домови су топли, привреда има све што је потребно за функционисање", указао је министар.

Он је навео да је био у посјети пријатељима који су увијек спреми да помогну Србији без обзира да ли је у питању војна, дипломатска или чак и економска помоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана