Vulin:Da li je najniža cijena gasa maligni uticaj Rusije

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je danas da Srbija zahvaljujući tome što predsjednik Aleksandar Vučić vodi samostalnu spoljnu politiku ima najnižu cijenu gasa u Evropi i dodao da Srbija neće biti deo antiruske histerije dok god je vodi predsjednik Vučić.

Povodom svoje posjete Moskvi, Vulin je za TV Pinki naglasio da je ministar odbrane Sergej Šojgu iskreni prijatelj kojem je Srbija u fokusu.

"Uvek vodi računa šta se dešava u Srbiji, kako se drugi odnose prema Srbiji. U njemu imamo i veliki oslonac i velikog prijatelja još otkako je bio ministar za vanredne situacije, pa danas kao ministar odbrane", rekao je Vulin i naglasio da sa Šojguom ima lični i politički odnos.

Govoreći o jednom dijelu javnosti i političarima koji stalno pominju maligni uticaj Rusije Vulin je naveo da "nikako da nam kažu konačno koji je to maligni uticaj".

"Samo ne vide uticaj Viole fon Kramon, to ne primećuju, samo ne primećuju šiptarske lobiste, svi ostali su za njih maligni uticaj. Mene samo zanima koji je to maligni uticaj ... ako postoji neki maligni uticaj u društvu kažite koji je to, kako se to manifestuje? Tako što je predsednik Vučić od predsednika Putina dobio najnižu cenu gasa u Evropi, je li to taj maligni uticaj?", primjetio je Vulin.

Ministar je izrazio žaljenje što se ne priča, na primjer, o cijeni gasa i kakva je to komparativna prednost u odnosu na čitavu Evropu, za ulaganje, za otvaranje novih pogona, već se govori o tome da li će neko blokirati saobraćaj.

Dodao je da svaka posjeta Rusiji rađa napade iz tačno određenih centara.

"Da Aleksandar Vučić nije vodio samostalnu spoljnu politiku, uveli bismo sankcije Rusiji, kao što je od njega traženo pa ne znam odakle bi nabavili gas danas. Zahvaljujući samostalnoj spoljnoj politici koju vodi predsednik, zato što je sačuvao naše prijatelje kao što su Rusija i Kina, danas imamo najnižu cenu gasa u Evropi, naši domovi su topli, privreda ima sve što je potrebno za funkcionisanje", ukazao je ministar.

On je naveo da je bio u posjeti prijateljima koji su uvijek spremi da pomognu Srbiji bez obzira da li je u pitanju vojna, diplomatska ili čak i ekonomska pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana