Вулин: Оном коме не смета „велика Албанија“, смета „српски свијет“

Срна
Вулин: Оном коме не смета „велика Албанија“, смета „српски свијет“

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да коме не смета „велика Албанија“, њему смета „српски свијет“.

Поводом изјаве потпредсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовић да су Вулинове изјаве о „српском свијету“ опасне, Вулин је рекао да не зна како се „велика Албанија“ уклапа у „европски свијет“, саопштено је из МУП-а Србије.

-Не знам како се „велика Албанија“ уклапа у „европски свет“, а још мање знам да ли се у већини земаља ЕУ Балкан уопште и види као део Уније, а посебно не знам још колико деценија ће нам требати да то и сазнамо - навео је Вулин.

Он је рекао да зна то да ко се заклиње у непромјенљивост граница на Балкану, тај најприје мора да призна суверенитет Србије и да не признаје лажну државу Косово.

-Србија не тражи ни центиметар Црне Горе, па онда ни Дритан не треба да отима 13 одсто територије Србије - , поручио је Вулин.
Абазовић је за „Нову“ рекао да су Вулинове изјаве о стварању „српског свијета“ опасне, те да „нам не треба српски свијет, већ европски свијет“.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана