Vulin: Onom kome ne smeta „velika Albanija“, smeta „srpski svijet“

Srna
Vulin: Onom kome ne smeta „velika Albanija“, smeta „srpski svijet“

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da kome ne smeta „velika Albanija“, njemu smeta „srpski svijet“.

Povodom izjave potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazović da su Vulinove izjave o „srpskom svijetu“ opasne, Vulin je rekao da ne zna kako se „velika Albanija“ uklapa u „evropski svijet“, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

-Ne znam kako se „velika Albanija“ uklapa u „evropski svet“, a još manje znam da li se u većini zemalja EU Balkan uopšte i vidi kao deo Unije, a posebno ne znam još koliko decenija će nam trebati da to i saznamo - naveo je Vulin.

On je rekao da zna to da ko se zaklinje u nepromjenljivost granica na Balkanu, taj najprije mora da prizna suverenitet Srbije i da ne priznaje lažnu državu Kosovo.

-Srbija ne traži ni centimetar Crne Gore, pa onda ni Dritan ne treba da otima 13 odsto teritorije Srbije - , poručio je Vulin.
Abazović je za „Novu“ rekao da su Vulinove izjave o stvaranju „srpskog svijeta“ opasne, te da „nam ne treba srpski svijet, već evropski svijet“.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana