Вулин: Очекује се планско угрожавање јавног реда и мира

Срна
Foto: танјуг

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да се у Србији у наредном периоду очекују планска и организована угрожавања јавног реда и мира на дневном нивоу, што ће бити велики изазов за полицију.

Вулин је на сједници Одбора за одбрану и унутрашње послове Скупштине Србије рекао да постоји организована политичка жеља да се Србија представи у најлошијем свјетлу.

"Полиција, уколико стриктно поступи по закону, обавиће хапшење и применити силу јер другачије не може. Онда је то слика коју пошаљете ка свету и она се понавља свакога дана и Србију представља као диктаторску земљу у којој се људи хапсе и ускраћују им се права", рекао је Вулин и додао да сви знају да је то велика лаж.

Он је навео да се скупови често не пријављују полицији и указао да је закон и по том питању врло јасан, саопштено је из МУП Србије.

"Ми ћемо стриктно спроводити закон, али ћемо се увек трудити да употребимо минимум силе и да је свуда где можемо избегавамо. Свако ко организује непријављени скуп добиће пријаву", упозорио је Вулин.

Осврнувши се на недавна дешавања у вези са муралом генерала Ратка Младића у једној улици у Београду, Вулин је поновио да је у том случају на дјелу била чиста политика и зла намера.

"Полиција није улазила у вредносне судове да ли је неко за Младића или Хашки трибунал. Радили смо оно што полиција мора да уради - дали смо процену да ће тај скуп изазвати сукобе на улицама", рекао је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана