Vulin: Očekuje se plansko ugrožavanje javnog reda i mira

Srna
Foto: tanjug

BEOGRAD- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da se u Srbiji u narednom periodu očekuju planska i organizovana ugrožavanja javnog reda i mira na dnevnom nivou, što će biti veliki izazov za policiju.

Vulin je na sjednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije rekao da postoji organizovana politička želja da se Srbija predstavi u najlošijem svjetlu.

"Policija, ukoliko striktno postupi po zakonu, obaviće hapšenje i primeniti silu jer drugačije ne može. Onda je to slika koju pošaljete ka svetu i ona se ponavlja svakoga dana i Srbiju predstavlja kao diktatorsku zemlju u kojoj se ljudi hapse i uskraćuju im se prava", rekao je Vulin i dodao da svi znaju da je to velika laž.

On je naveo da se skupovi često ne prijavljuju policiji i ukazao da je zakon i po tom pitanju vrlo jasan, saopšteno je iz MUP Srbije.

"Mi ćemo striktno sprovoditi zakon, ali ćemo se uvek truditi da upotrebimo minimum sile i da je svuda gde možemo izbegavamo. Svako ko organizuje neprijavljeni skup dobiće prijavu", upozorio je Vulin.

Osvrnuvši se na nedavna dešavanja u vezi sa muralom generala Ratka Mladića u jednoj ulici u Beogradu, Vulin je ponovio da je u tom slučaju na djelu bila čista politika i zla namera.

"Policija nije ulazila u vrednosne sudove da li je neko za Mladića ili Haški tribunal. Radili smo ono što policija mora da uradi - dali smo procenu da će taj skup izazvati sukobe na ulicama", rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana