Вулин: Инцко ријешио да се освети и ућутка Србе

Срна
Вулин: Инцко ријешио да се освети и ућутка Србе

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је да је одлазећи високи представник Вланетин Инцко ријешио да се освети свим народима у БиХ и да земљу коју није заволио, нити је било чиме добрим задужио, узнемири и подстакне расправе и подјеле.

"Ако има разума, Инцкова освета народима у БиХ ће бити или спречена или игнорисана", поручио је Вулин поводом одлуке Инцка да наметне допуну Кривичног закона БиХ којом се забрањује и кажњава негирање геноцида.

Вулин је истакао да се истина не може наметнути законом и да је Инцко ријешио да Србе ућутка и забрани им да говоре истину о грађанском рату у БиХ, саопштено је из МУП-а Србије.

"Шта ће се десити ако милион Срба из Републике Српске потпише петицију у којој сведочи да геноцида није било, хоће ли сви ићи у затвор и како ће се звати затвор у коме ће за истину страдати милион Срба, да ли ће се тај затвор звати БиХ?", упитао је Вулин. 

Вулин поставља питање да ли се забрана свједочења истине односи само на Србе у БиХ и да ли ће на Интерполовој потјерници завршити и Срби из Србије и сви други слободномислећи људи који не признају оно чега није било?

"Да ли ће овај закон послужити за коначни обрачун са (председником Србије) Александром Вучићем и свима нама који не дамо да Срби постану народ геноцида?", додаје Вулин.

Вулин пита шта ће рећи Инцко и они који га подржавају ако Србија донесе закон о забрани признања Косова и Метохије као независне државе и на потјерницу стави све који о Аутономној покрајини Косову и Метохију говоре као о држави Косово?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана