Vulin: Incko riješio da se osveti i ućutka Srbe

Srna
Vulin: Incko riješio da se osveti i ućutka Srbe

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je odlazeći visoki predstavnik Vlanetin Incko riješio da se osveti svim narodima u BiH i da zemlju koju nije zavolio, niti je bilo čime dobrim zadužio, uznemiri i podstakne rasprave i podjele.

"Ako ima razuma, Inckova osveta narodima u BiH će biti ili sprečena ili ignorisana", poručio je Vulin povodom odluke Incka da nametne dopunu Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Vulin je istakao da se istina ne može nametnuti zakonom i da je Incko riješio da Srbe ućutka i zabrani im da govore istinu o građanskom ratu u BiH, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

"Šta će se desiti ako milion Srba iz Republike Srpske potpiše peticiju u kojoj svedoči da genocida nije bilo, hoće li svi ići u zatvor i kako će se zvati zatvor u kome će za istinu stradati milion Srba, da li će se taj zatvor zvati BiH?", upitao je Vulin. 

Vulin postavlja pitanje da li se zabrana svjedočenja istine odnosi samo na Srbe u BiH i da li će na Interpolovoj potjernici završiti i Srbi iz Srbije i svi drugi slobodnomisleći ljudi koji ne priznaju ono čega nije bilo?

"Da li će ovaj zakon poslužiti za konačni obračun sa (predsednikom Srbije) Aleksandrom Vučićem i svima nama koji ne damo da Srbi postanu narod genocida?", dodaje Vulin.

Vulin pita šta će reći Incko i oni koji ga podržavaju ako Srbija donese zakon o zabrani priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne države i na potjernicu stavi sve koji o Autonomnoj pokrajini Kosovu i Metohiju govore kao o državi Kosovo?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana