Вулин: Дрога долази из Црне Горе и Албаније

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да највећи дио нарко-криминала и дроге долази из Црне Горе и Албаније, али је истакао и добру полицијску сарадњу са окружењем.

Вулин је напоменуо да је Србија ухапсила и предала надлежним органима БиХ мигранта који се сумњичи за убиство младића у Сарајеву

"Јуче смо по међународној потјерници ухапсили једног мигранта који је у БиХ убио или учествовао у групи која је убила младића у Сарајеву. Он је пронађен на подручју Београда. Наши припадници су га лоцирали, нашли и предали смо га надлежним органима БиХ. Као што видите веома добро сарађујемо са нашим окружењем и трудимо се да свима помогнемо", рекао је Вулин.

Говорећи о организованом криминалу у Србији, Вулин је навео да је "највећи дио зла које покаже своје лице у Србији посљедица сукоба два црногорска клана, и то шкаљарског и кавачког".

"То је огромна количина наркотика која се дистрибуира, огромна количина новца и наравно да криминалци за такве ствари не бирају средства, да убијају једни друге", навео је Вулин за ТВ "Пинк" и додао да велике количине наркотика долазе из Албаније, преко Косова и Метохије.

Он је навео да се у Србији у протеклом периоду десило пет мафијашких убистава, те да су сва брзо расвијетљења.

"То су озбиљни криминални кланови који су ангажовали велики број људи, направили цијелу мрежу. Врло често су навијачке групе само покриће за дистрибуцију дроге и разна кривична дела", рекао је Вулин.

Он је подсјетио да је, током једне свјетске акције пљенидбе пет тона кокаина код Арубе, осумњичени за организацију тог посла по Интерополовој потјерници ухапшен у Србији, те да је сада у екастрадиционом притвору и чека да буде изручен.

"Ми веома добро контролишемо свој простор", нагласио је Вулин.

Он је нагласио да је могућ обрачун са мафијом када постоји политичка воља у држави, као што постоји у Србији, те напоменуо да је предсједник Александар Вучић ставио све ресурсе државе у борбу против мафије.

Вулин је навео да је за њега приоритет борба против уличног криминала кључна за обичног човјека, и да та борба никада неће престати.

"Улични криминал вређа сваког од нас, квари наш живот. Нећу да се плашим да ће детету у школи неко скинути патике, нећу да га неко пресреће на улици, нећу да видим дилера у близини школског дворишта, нећу да чујем за крађе кола, нећу да неко обија куће", рекао је Вулин.

Он је позвао грађане да пријављују полицији сваку врсту криминала, уљкучујући рекет, јер је то најлакше доказати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана