Vulin: Droga dolazi iz Crne Gore i Albanije

Srna
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da najveći dio narko-kriminala i droge dolazi iz Crne Gore i Albanije, ali je istakao i dobru policijsku saradnju sa okruženjem.

Vulin je napomenuo da je Srbija uhapsila i predala nadležnim organima BiH migranta koji se sumnjiči za ubistvo mladića u Sarajevu

"Juče smo po međunarodnoj potjernici uhapsili jednog migranta koji je u BiH ubio ili učestvovao u grupi koja je ubila mladića u Sarajevu. On je pronađen na području Beograda. Naši pripadnici su ga locirali, našli i predali smo ga nadležnim organima BiH. Kao što vidite veoma dobro sarađujemo sa našim okruženjem i trudimo se da svima pomognemo", rekao je Vulin.

Govoreći o organizovanom kriminalu u Srbiji, Vulin je naveo da je "najveći dio zla koje pokaže svoje lice u Srbiji posljedica sukoba dva crnogorska klana, i to škaljarskog i kavačkog".

"To je ogromna količina narkotika koja se distribuira, ogromna količina novca i naravno da kriminalci za takve stvari ne biraju sredstva, da ubijaju jedni druge", naveo je Vulin za TV "Pink" i dodao da velike količine narkotika dolaze iz Albanije, preko Kosova i Metohije.

On je naveo da se u Srbiji u proteklom periodu desilo pet mafijaških ubistava, te da su sva brzo rasvijetljenja.

"To su ozbiljni kriminalni klanovi koji su angažovali veliki broj ljudi, napravili cijelu mrežu. Vrlo često su navijačke grupe samo pokriće za distribuciju droge i razna krivična dela", rekao je Vulin.

On je podsjetio da je, tokom jedne svjetske akcije pljenidbe pet tona kokaina kod Arube, osumnjičeni za organizaciju tog posla po Interopolovoj potjernici uhapšen u Srbiji, te da je sada u ekastradicionom pritvoru i čeka da bude izručen.

"Mi veoma dobro kontrolišemo svoj prostor", naglasio je Vulin.

On je naglasio da je moguć obračun sa mafijom kada postoji politička volja u državi, kao što postoji u Srbiji, te napomenuo da je predsjednik Aleksandar Vučić stavio sve resurse države u borbu protiv mafije.

Vulin je naveo da je za njega prioritet borba protiv uličnog kriminala ključna za običnog čovjeka, i da ta borba nikada neće prestati.

"Ulični kriminal vređa svakog od nas, kvari naš život. Neću da se plašim da će detetu u školi neko skinuti patike, neću da ga neko presreće na ulici, neću da vidim dilera u blizini školskog dvorišta, neću da čujem za krađe kola, neću da neko obija kuće", rekao je Vulin.

On je pozvao građane da prijavljuju policiji svaku vrstu kriminala, uljkučujući reket, jer je to najlakše dokazati.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana