Вулин: Челично пријатељство Србије и Кине

СРНА
Вулин: Челично пријатељство Србије и Кине

БЕОГРАД- Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин изјавио је да српски и кинески народ, иако су различити у свему, спаја оно најважније, а то је одлука да буду слободни.

"Били смо једни уз друге када је било најтеже. Срби поштују Кину и кинески народ не зато што сте велики већ зато што сте изабрали да прво будете праведни, а онда велики", рекао је Вулин на промоцији културне размјене Кине и Србије у организацији Кинеске медијске групе.

Вулин је истакао да Срби поштују Кину не због великог броја њених становника или њеног богатства, него због њене храбрости и због тога што малобројни, али велики српски народ сматра равноправним и великим, саопштено је из Владе Србије.

"Никада нећемо заборавити жртву кинеских држављана који су умирали заједно са нама током страшне НАТО агресије, последњег некажњеног злочина у 20. веку, а њихова жртва је тиме већа што нису морали да буду са нама а изабрали су да деле наше најтеже тренутке", поручио је Вулин.

Потпредсједник Владе Србије посебно је истакао да је, у тренутку када је ЕУ забранила извоз лијекова и медицинских средстава, Кина послала Србији прву велику помоћ, већу него што би смјела да тражи и већу него што би било ко очекивао.

"Зато је наше пријатељство челично, јер смо га исковали у ватри. Пријатељство наших вођа, председника Александра Вучића и Си Ђинпинга нас обавезује да учинимо све, баш као и они, да наши народи буду ближе него што нас географија или историја чине блиским", рекао је Вулин.

Он је истакао да Срби и Кинези имају једну драгоцјену и велику особину, а то је да памте и добро и зло.

"И једно и друго хоћемо да вратимо бар дупло. Зато хвала Вам што сте данас ту. Ваша посета је за нас велико охрабрење. У свету у коме се толико лаже о Србима ваша компанија даје ретку прилику нашем малобројном али великом народу да каже своју истину. Хвала вам, ни ви ни ми нисмо сами", поручио је Вулин

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана